lørdag den 16. juni 2012

Baconsvøbt kalkuncuvette med fyld



Dette er en måde at undgå at kalkunkødet bliver tørt, hårdt og kedeligt. Fyldet og fedtet fra baconen forhindrer dette.


Til 4 pers.

1 stk kalkuncuvette
6 friske bløde chorizopølser skåret i tynde skiver
1 blok feta på størrelse med en knytnæve
(en spinkel kvindes) skåret i små tern
4 pakker bacon
2 dl Guiness




Kalkuncuvetten deles i to ved at skære den igennem på langs. Hver del skæres halvt igennem på midten og ”lommen” udvides ved at skære ind til hver side. Der er nu et hulrum i midten af hver cuvette, som stoppes med feta og chorizo. Kødet foldes nu så godt det kan lade sig gøre om lommen og de nu to kalkuncuvetter omvikles nu stramt med skiver af bacon, der holder sammen på det hele. Læg baconcuvtterne i et ildfast fad og hæld øl i bunden af fadet. Steges i en forvarmet ovn ved 225 grader i 10 min. hvorefter, der skrues ned til 160 grader de sidste 25 min. Derpå tages stegene ud og hviler i 15 min inden de skæres for og serveres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar