lørdag den 16. juni 2012

Canneloni med ricotta og spinatNormalt bruger man canneloni rør, når man laver denne ret, men de er så svære at skaffe og så skal man også have en speciel sprøjte for at fylde dem, så jeg har valgt at gøre det med friske lasagneplader i stedet. Det er det italienske køkken når det er bedst. Man mangler slet ikke kødet.

Fyld:
2 bægre ricotta
1 stor håndfuld finthakket babyspinat
1 stor håndfuld finthakket frisk basilikum
½ ts friskrevet muskatnød
½ ts salt

Bland samtlige ingredienser i en skål, ælt dem godt sammen og put dem i en husholdnings plasticpose, som du lukker og derpå klipper et lille hul i hjørnet på, så den kan bruges som sprøjtepose. Hullet skal være ca. 1 cm i bredden.

Tomatsauce:
½ dl god olivenolie
1 fed finthakket hvidløg
2 dåser økologiske flåede tomater
1 dåse koncentreret tomatpure
1 dl rødvin
1 ts salt
1 ts sukker
Friskkværnet peber

Svits hvidløget i olivenolien ved svag varme i 1 minut. Tilsæt så de flåede tomater, tomatpureen, rødvinen og smag til med salt sukker og peber. Lad saucen stå og simre ved svag varme under låg i ca. 10 min. Blend saucen med en stavblender.

1½ pakke friske lasagneplader

Puttes i kogende vand med salt. Sluk for blusset med det samme. Lad pladerne ligge i vandet 1 minut, hvorefter det varme vand hældes fra og koldt vand hældes i.
4 spsk friskrevet parmesan til at drysse på til sidst.

I et ildfast fad lægges et fint lag tomatsauce. Lasagnepladerne tages forsigtigt op ad vandet og skæres i ca. 12x12 cm stykker. En stribe fyld presses ud af posen på hvert stykke lasagneplade, som rulles sammen om striben og rullen placeres i fadet i ovenpå tomatsaucen. Når der er et helt lag dækkes det med et lag tomatsauce og endnu et lag ruller lægges ovenpå, som igen dækkes af tomatsauce og tilsidst drysses med friskrevet parmesan. Bag cannelonierne i ovnen ved 200 grader i 25 min. varmluft. Tag dem ud og lad dem hvile 10 min. inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar