lørdag den 16. juni 2012

Chili con carne



Det her er ikke bare Chilli con Carne. Det er score retten, du vinder stor respekt på og som folk taler om længe efter.

1 spsk olie
1 lille dl finthakket chorizo (Gerne de bløde rå, der fås I Irma)
1 stort finthakket løg
2 fed finthakket hvidløg
½ ts cayenne peber
½ ts hvid peber
½ ts stødt sort peber
1 ts knust spidskommen
1 ts sellerisalt
500 g hakket oksekød
2 spsk finthakket jalepeños
½ dl stærk sort kaffe
1-2 spsk kakaopulver
1 dl Guiness
2 ds flåede tomater
1 ds kidneybønner
Salt efter behov

I en gryde svitses chorizoen i olivenolie. Når den har skiftet farve tilsættes løg og hvidløg. Rør grundigt rundt i ca. 30 sek. og tilsæt derpå krydderierne, som på forhånd er målt op, så de kan komme i samtidig. Rør rundt et minuts tid og tilsæt derpå det hakkede oksekød. Når dette har skiftet farve tilsættes jalepeños, kaffe, Guiness, kakaopulver, kidneybønner og flåede tomater.
Lad det komme op og koge og skru derefter ned for varmen, hvorefter det små simrer i ½ time og derefter smages til med salt.

Serveres med groft brød og evt. cremefraiche til at slukke den brændende fornemmelse. Personligt foretrækker jeg agurkstykker til at kølne smagsløgene. Det er super effektivt i forbindelse med stærk mad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar