lørdag den 16. juni 2012

Chokolade cookies med marcipan



De her cookies er en intens chokolade oplevelse, som er bedre end sex. Jeg kan ikke anbefale dem nok.
Kan også laves uden marcipan, hvis man ikke lige er til det.

28 stk.

200 g mørk chokolade 70 %
250 g brun farin
4 spsk kakaopulver
250 g blødt smør
2 æg
5 dl mel
200 g lys chokolade groft hakket
200 g god marcipan skåret i mindre stykker

I en foodprocessor puttes den mørke chokolade brækket i mindre stykker. Blend. Tilsæt brun farin og kakaopulver. Blend til det er fint pulver og hæld det derpå ned i en stor røreskål og ælt det sammen med det bløde smør. Tilsæt derpå æggene og ælt grundigt. Melet æltes i en dl ad gangen og til sidst æltes den lyse chokolade og marcipanen forsigt i. Stop æltningen med det samme chokolade stykkerne er nogenlunde pænt fordelt i dejen.
På 2 bageplader beklædt med bagepapir sættes bordtennisbold-store klumper dej med passende mellemrum. De trykkes lidt flade så kagerne er ca. i cm høje. Bages i en forvarmet varmluft ovn ved 200 grader i 5-10 min. én plade ad gangen (da varmluftovne sjældent varmer jævnt og endnu mindre jævnt, når to plader bages samtidig). Det er ikke tiden, der er vigtig. Hold øje med cookiesne. Først bliver de skinnende og mere mørke brune, fordi chokoladen smelter og derefter blver de lidt lysere og får en antydning af små fine revner – og dér skal de ud med det samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar