tirsdag den 26. juni 2012

Kanelboller


Kan næsten gøre det ud for kage.

½ l næsten kogt vand
1 dl youghurt naturel/cremefraiche/kærnemælk
1 dl havregryn
30 g gær
1 ts kanel
1 dl rugmel
ca. 800 g hvedemel
1½ ts salt
lidt cremefraiche eller smeltet smør til pensling

Hæld det lunkne vand i en stor skål. Tilsæt havregryn, vand, salt, kanel og youghurt. Check at temperaturen er lunken før du tilsætter gær, som du smuldrer ud i blandingen, før du rører rugmel i. Rør nu hvedemelet i lidt efter lidt.  Ælt grundigt med den ene hånd, mens den anden har et fast greb om kanten af skålen. Hæld derefter dejen ud på en plade med bagepapir. Sæt med en spiseske bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve under et viskestykke i 1½ time. Derefter pensles bollerne med cremefraiche eller hvad du nu har af surmælksprodukt. Bag dem i en forvarmet ovn i ca. 20 min. varmluft.

Alternativt kan du putte halvt så meget gær i dejen og sætte den i køleskabet natten over. Tag den så ud ca. 2 timer før, du vil bage bollerne. Sæt med en spiseske bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve under et viskestykke i 2 timer. Derefter pensles de med cremefraiche eller hvad du nu har af surmælksprodukt. Bag dem i en forvarmet ovn i ca. 20 min. varmluft.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar