lørdag den 16. juni 2012

Mørt oksekød med grønne linser



En kraftig og meget velsmagende ret med super møre kødstykker.

3 store hakkede løg
4 fint hakkede hvidløg
3 spsk olivenolie
500 g gullash oksekød i tern
5 laurbærblade
3 dl grønne linser
3 spsk knuste tørrede svampe
50 g smør
Salt og friskkværnet peber

I en gryde svitses de hakkede løg og hvidløg i oliven olien. Når løgene er blevet gennemsigtige tilsættes kødstykkerne, som brunes under omrøring. Rør dog ikke for meget men giv dem lidt tid til at ligge og blive brunet. Når de har skiftet farve hældes der vand på til det dækker kødet og yderligere et par centimeter. Salt, peber og laurbærblade tilsættes. Kødet får nu lov til at stå og simre i ca. 1 time ved svag varme. Derefter tilsættes de grønne linser og disse får lov til at simre i ca. 10 min før de tørrede svampe tilsættes og retten fortsat simrer i 10-15 min. Tilsæt nu smørret og smag til med salt og peber.

Serveres med Basmati ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar