lørdag den 16. juni 2012

Orientalsk okse/nektaringryde



Nemt og eksotisk

3 spsk fint hakket ingefær
3 spsk rapsolie eller anden neutral olie
1 fed knust hvidløg
1 finthakket rød chilli befriet for kerner
1 stort finthakket løg
2 ts mild karry
½ dl soyasauce
500 g hakket oksekød
1 dl fond eller 1 dl vand+Touch of taste
4 nektariner skåret i mindre stykker
½ ts thailandsk rød karrypasta
4 store håndfuld fintsnittede strimler af spids- eller hvidkål
Groft hakkede blade fra en hel potte thai basilikum, kanel basilikum eller almindelig basilikum
smag til med salt og evt sukker

Svits ingefær, chilli og hvidløg i olien. Efter et par min. tilsættes soya, karry og løg. Når løgene er blevet klare tilsættes kødet. Når dette har skiftet farve kommes nektarinerne, fonden og karrypastaen i. Lad det simre lidt til nektarinerne begynder at smatte lidt ud. Til sidst vendes kålen og basilikummen i og der smages til med salt og evt. en smule sukker.

Serveres med ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar