lørdag den 16. juni 2012

Spidskål i peanutbutter/kokos med friske figner



Denne ret er fantastisk smuk og et fest måltid for vegetarer.

2 dl jasmin ris koges i 4 dl vand + 1 knivspids salt til vandet er fordampet. Trækker derefter under låg i 10 min.

1 spidskål skåret i tern
2 spsk peanutbutter
2 ts mild karry
1½ spsk solsikkeolie
1 ds kokosmælk
1 ts salt

Karryen svitses i olien ved lav varme til den begynder at dufte. Spidskålen tilsættes og dereftyer peanutbutter, salt og kokosmælk + 1 dl vand. Rør grundigt rundt til peanutbutteret er jævnt fordelt og lad det derefter simre under låg i 5 min. til spidskålen er mør, men stadig har lidt bid.

1 bdt grønne asparges, skåret i mindre stykker og kogt i saltet vand i 3 min.
2 store nektariner, skåret i både og bagt i ovnen på bagepapir i 10 min ved 200 grader
2 friske figner skåret i tynde både med skræl
50 g saltede cashewnødder

I et stort fad hældes de kogte ris ud og oven på dem hældes spidskålen i peanutbuttersauce. Der toppes derefter med kogte grønne asparges, bagte nektariner, friske figner og saltede casewnødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar