mandag den 9. juli 2012

Fiskesuppe

Fiskesuppe er noget af det bedste jeg ved. Dette er en grundopskrift. Du kan selv tilføje tigerrejer, grønlandske rejer, andre muslinger eller mere fisk.


lidt olivenolie
4 fed finthakkede hvidløg
1½ ts paprika
2 store finthakkede rødløg eller skalotteløg
3½ dl tør hvidvin
4 laurbærblade
1½ l vand + 3 spsk koncentreret fiskefond eller kyllingefond
500 g blåmuslinger renset i iskoldt vand, hvor dem der ikke lukker sig bliver kasseret.
500 g hvid fisk (torsk, kulmule, havtaske, tilapia, pangius - hvad du nu kan finde) skåret i mundrette stykker
1 håndfuld frisk hakket dild
1½ dl piskefløde
salt + peber

Topping: en klat cremefraiche, frisk dild og en klat rød stenbidderrogn eller lakserogn.

Svits rødløg og hvidløg i olivenolien sammen med paprikaen. Tilsæt hvidvinen og når den er godt oppe at koge tilsættes vand+fond og laurbærblade. Lad det komme op at koge igen og tilsæt de rensede muslinger. Lad dem koge under låg et par minutter til de åbner sig. Derpå kommes fisken i og suppen simrer et par minutter. Smages til med fløde, dild, salt og peber. Er der nogle af muslingerne, der ikke har åbnet sig, skal de kasseres.

Serveres evt. med en klat cremefraiche, klippet frisk dild og en skefuld lakserogn eller rød stenbidderrogn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar