torsdag den 12. juli 2012

Hjemmerørt mayonnaise

Når man først er begyndt at røre sin mayonnaise selv, går man aldrig tilbage til købeprodukter. Det skulle da lige være Irmas ægte mayo i pose i en snæver vending.
Nedenstående er grundopskriften. Der kan med fordel tilsættes hvidløg, friskhakkede krydderurter, Dijonsennep og Harissa/Sambal Oelek- eller anden god chili sauce.


2 bægre pasteuriserede æggeblommer
1 spsk Dijonsennep
1 ts hvidvinseddike eller hvid balsamico
3 dl rapsolie (ikke koldpresset)
fint salt efter behag


I en skål med høje sider kommes æggeblommerne, Dijonsennep og eddike. Det piskes med en elpisker min. ½ minut inden rapsolien tilsættes lidt ad gangen under fortsat piskning. Efterhånden som olien tilsættes bliver konsistensen mere og mere tyk. Til sidst smages til med salt og muligvis mere sennep. Det er også her, der kan tilsættes krydderurter, hvidløg og chili.

Ps. Sørg for at ingredienserne har nogenlunde samme temperatur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar