fredag den 10. august 2012

Bygotto med kylling og røde linser

Jeg ææælsker risotto og alle varianter heraf. Har man ikke lige Arborio ris kan man i stedet brug perlebyg eller perlespelt. Almindelige grødris kan også bruges. De skal bare koge lidt længere før de er møre. For at lave en rigtig god risotto, kommer man ikke udenom hjemmelavet fond. Se her på bloggen under supper. Der er en opskrift på kyllingefond, som er lige til at gå til.

½ dl olivenolie
5 spsk smør
2 store finthakkede løg
3 fed finthakket hvidløg
4 blegselleri stilke skåret i små stykker
4 dl perlebyg
1½ dl røde linser
2½ dl tør hvidvin
1 kogt kylling, hvor kødet er pillet fra og i mindre stykker (gerne den man har lavet fond af)
1½ liter hjemmelavet kyllingefond
salt efter behag
Serveres med et drys persille og friskrevet parmesan

I en gryde varmes olivenolien og 1 spsk smør op. Når smørret er smeltet og det bruser lidt op tilsættes løg, hvidløg og blegselleri. Grøntsagerne svitses til løgene er blevet klare og derpå kommes perlebyg og røde linser i. Rør godt rundt og tilsæt nu hvidvinen. Rør godt rundt igen og lad vinen dampe lidt af. Fonden holdes varm i en gryde ved siden af. Tilsæt nu ca. 3 dl fond til byg-ottoen og rør grundigt. Jo mere du rører, jo mere masserer du stivelsen ud af byggen. Lad det stå lidt og småsimre under låg, og hver gang den er ved at koge tør, tilsættes endnu en stor sjat fond under grundig omrøring. Processen gentages, til der ikke er mere fond og nu smages byg-ottoen til med salt og resten af smørret røres i. Når det er smeltet vendes kyllingekødet i  til sidst.

Serveres med et drys persille og friskrevet parmesan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar