tirsdag den 28. august 2012

Risotto med røget laks og sorte ris

Jeg kan godt lide at putte lidt grove ting i risottoen, så som røde ris, hel boghvede, knækkede hvedekerner og her altså sorte ris (ikke at forveksle med vilde ris).

3 spsk god olivenolie
1 stort finthakket løg
3 fed finthakket hvidløg
2 stænger bladselleri skåret i små stykker
2 ½ dl Arborioris (grødris kan også bruges)
1 dl sorte ris (Fås i Irma. Kan også erstattes af røde ris, knækkede hvede- eller boghvede kerner.)
2½ dl tør hvidvin
6-7 dl kyllingefond (helst hjemmelavet, men ellers vand + Touch of taste)
1 lille squash skåret i små bitte stykker
200 g røget laks skåret i mindre stykker
1 håndfuld hakket dild
50 g smør
salt og peber efter behag

I en gryde svitses løg, bladselleri og hvidløg i olivenolien til løgene bliver klare. Derefter tilsættes Arborioris og sorte ris. Der røres grundigt og hvidvinen tilsættes. Når den er kogt ind tilsættes 1½ dl fond og der røres grundigt. Lad det stå og simre lidt under låg ved svag varme. Ind imellem røres grundigt, så stivelsen fra risene kan trænge ud og gøre risottoen cremet. Hver gang den er ved at koge tør tilsættes 1½ dl fond og der røres grundigt. Når al fonden er brugt tilsættes squash. 1 minut senere røres smør i og derefter røget laks og dild. Smag til med salt og peber og server straks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar