lørdag den 13. oktober 2012

Chokolade cupcakes

Dem kan jeg gå og drømme om, når jeg har lyst til kage. Meget tilfredsstillende cupcake oplevelse.


12 stk

Til kagerne:

1 dl kakao
3 dl mel
2 dl rørsukker
1 ts bagepulver
3 dl mælk
2 æg
50 g smeltet smør

Til chokoladefrosting:

150 g blødt smør
3 dl flormelis
1 dl sødmælk
200 g hakket mørk chokolade 70 %Tænd for ovnen på 175 grader varmluft. Rør alle de tørre ingredienser til kagerne sammen i en skål. Tilsæt mælk, smeltet smør (gem en lille smule til at pensle formene med) og æg og rør det hele godt sammen. Fordel dejen i muffinformene og bag dem i 12 min i den forvarmede ovn.

Mens muffins'ne bager, piskes det bløde smør til frosting med flormelis med en el pisker. Når det er pisket godt sammen, piskes mælken i. Smelt chokoladen i en kasserolle ved laveste varme under konstant omrøring. Når al chokoladen er smeltet og lige er kølet lidt af så det har håndtemperatur eller lidt under, hældes det i smørmassen og frostingen piskes luftig, og hældes derpå op i en husholdningsplasticpose, som lukkes og lægges i køleskabet.

Tag muffins'ne ud af formene, mens de stadig er lune og placer dem på et fad. Når de er helt kolde, klippes et lille hul i posen med frosting og denne klemmes ud på mufin'sne i spiraler eller hvordan du nu har lyst til at gøre det.1 kommentar: