lørdag den 13. oktober 2012

Hvid glögg



Jeg kan meget bedre lide hvid glögg end den tunge røde. Eneste problem er, at man kan drikke meget mere af den hvide end af den røde, og dermed risikerer at blive hammer stiv. Men hvad f..... det er kun jul én gang om året.

Målene herunder er kun ca. mål. Smag selv efter og vurdér om der skal mere i af det ene eller det andet.

7 dl koncentreret hyldeblomstsaft varmet op til kogepunktet
10 hele nelliker
1 lille håndfuld kardemommekapsler
4 hele kanelstænger
Skrællen fra 3 appelsiner (Brug en kartoffelskræller)
Skrællen fra 3 citroner (Ligeledes)
5 hele stjerneanis
1 knold frisk ingefær på størrrelse med en knyttet barnehånd skåret i papirtynde skiver

Bland ovennævnte sammen i en gryde og lad det komme op og koge ca. 10 min. Stil det derefter til at trække i køleskabet natten over. Dagen efter varmes det i en stor gryde med:

2-3 flasker tør hvidvin
3 dl Gran Marnier eller Contrieau
3 dl hvid portvin
lidt rørsukker (smag selv til, det er meget smag og behag)

 Husk at det ikke må koge, for så fordamper alkoholen. Så hold øje med den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar