tirsdag den 13. november 2012

Jasmingrød med peanuts og koriander


Det var, hvad de fik i dag  på Børnecenteret, hvor jeg arbejder. De voksne var som sædvanligt åbne og positive, børnene lidt mere skeptiske. Men de spiste da alle sammen med glæde, og flere sagde endda, at det smagte rigtig godt. Opskriften her har jeg for øvrigt tyvstjålet fra GRØD i Jægersborggade.



Til grøden:

2 dl jasminris
6 dl kyllingefond (se opskrift her på siden)
250 g kyllingeinderfileter klippet i mindre stykker

Tilbehør:

peanuts
frisk hakket koriander
sesamolie (den lyse)
soyasauce

Fonden bringes i kog i en gryde og kyllingestykkerne koges heri i 1 min. Derefter tages de fra og jasminrisene kommes i og koger ca. 45 min. Skru helt ned for varmen til laveste blus mens det koger, så grøden ikke brænder på. Lige før servering kommes kyllingestykkerne i.

Grøden serveres nu i en dyb tallerken, hvor der drysses rigeligt med peanuts og frisk hakket koriander på. Forsigtigt hældes en ring af sesamolie omkring grøden og en tynd ring af soyasauce. Voila! Lækker asiatisk grød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar