lørdag den 29. december 2012

Chokolademousse med lys chokolade


Den er let og luftig - og fuldstændig uimodståelig. Denne her version er med lys chokolade, men den kan sagtens erstattes af mørk chokolade, hvis man er mere til det.



4 pers.

60 g smør
200 g hakket lys chokolade af god kvalitet ( hvis mørk chokolade, brug kun 100 g)
3 bægre pasteuriserede æggehvider
1 dl flormelis


Smelt smørret ved laveste varme i en kasserolle og tilsæt den hakkede lyse chokolade. Rør rundt til alle klumper næsten er smeltet. Tag kasserollen af blusset og fortsæt med at røre til alle klumper er smeltet. Pisk derpå æggehviderne i en skål med høje kanter. Når massen er stiv tilsættes flormelissen og der piskes ca. 30 sekunder yderligere. Hæld nu den smeltede chokolademasse ned i skålen med de piskede æggehvider og bland det godt sammen med en dejskraber og sikre bevægelser. Pas på ikke at vende for meget rundt i det, så al luften bliver pisket ud. Fordel derpå chokolademoussen i 4 glas og servér med det samme.

Undlad at putte den i køleskab, hvor den vil blive stiv og tung i stedet for let og luftig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar