søndag den 9. december 2012

Lemon curd uden æg


Her er den nemmeste opskrift på lemon curd. Den er med Maizena i stedet for æg. Resultatet er stort set det samme, men meget nemmere at have med at gøre. Uden æg kan den også holde sig længere. Den matte, lyse farve får den først efter nogle timer i køleskab, så bare væbn dig med tålmodighed.


Til et stort glas:


saft og fintrevet skal af 6 økologiske citroner
6 dl rørsukker
3 dl vand
4 ts Maizena udrørt i 5 spsk koldt vand
100 g smør



I en gryde puttes saft og skal af citronerne, sukker og vand. Lad blandingen koge 5 minutters tid. Smag til om der skal mere sukker i. Skru ned for varmen og rør Maizena blandingen i under konstant omrøring. Skru lidt op for varmen, stadig under konstant omrøring. Når en passende creme konsistens er nået, røres smørret i og når det er smeltet helt, hældes curden på rene, skoldede glas og sættes i køleskabet, hvor den kan holde sig ca. 1 måned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar