søndag den 6. januar 2013

Apple crumble med havregryn


Apple crumble er noget af det nemmeste og hurtigste at lave, og så smager det fabelagtigt. I denne udgave har jeg brugt havregryn i stedet for mel, hvilket bare har gjort den endnu mere knasende.
Serveret med skyrfraiche som har fedme som cremefraiche og cremethed som skyr, men kun 9% fedt.


6 pers.

7 madæbler skåret i tern (men ikke skrællet)
100 g blødt smør
1½ dl sukker
1 ts stødt kanel
50 g hakkede mandler
1½ dl havregryn
3 spsk sirup



Skær æblerne i stykker og fordel dem i et ildfast fad. I en skål blandes smør, sukker, havregryn, mandelstykkerne og kanel. Smuldr det mellem fingrene til det hele er blandet godt sammen. Fordel nu smulderet over æblerne og vend det hele sammen i fadet. Afslut med at "tegne streger" hen over det hele med siruppen og bag så kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.

Tag den ud, og når den er kølet lidt af, serveres den med skyrfraiche, cremefraiche eller flødeskum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar