tirsdag den 29. januar 2013

Nøddelagkage


Denne skønne flødebombe er med chokoladebunde og her med valnøddecreme. Det kunne dog lige så godt være mandel- eller hasselnøddecreme. Alt efter, hvad man nu bedst kan lide.


Dej til 2 bunde:

3 dl mel
2 dl sukker
1 ts bagepulver
5 spsk kakaopulver
3 dl mælk
2 æg

8 spsk Baileys til at dryppe bundene med

Til cremen:

200 g valnødder
1 dl sukker
7 dl piskefløde
1 bæger pasteuriseret æggeblomme
2 ts nescafepulver
3 spsk sukker

Pynt:

150 g fint hakket mørk chokolade 70 %

Bundene:
Start med at bage bundene. Bland alle de tørre ingredienser til dejen i en skål og rør derpå mælk og æg i. Når dejen er rørt glat, fordeles den på to bageplader beklædt med bagepapir. Med en spatel smøres dejen ud i en cirkel på ca. 1 cm's tykkelse. Bag nu bundene i 10 min. ved 175 grader varmluft. Derpå tages de ud til afkøling.
De brændte valnødder:
Mens de køler laves cremen. Start med at brænde nødderne. På en pande hældes 1 dl sukker og ½ dl vand. Lad det smelte ved middel varme og vend valnødderne heri. Rør det hele godt sammen og bliv ved med at røre med jævne mellemrum til sukkeret er blevet tørt og derpå langsomt begynder at karamelisere omkring nødderne. Når sukkeret er brunt og smeltet, hældes valnødderne over på et stykke bagepapir, hvor de køler af. Når de er kolde, hakkes de fint.
Cremen:
I en lille skål røres æggeblomme, 3 spsk sukker og 2 ts nescafépulver sammen til massen bliver let og luftig. Pisk fløden til skum og bland den med æggeblandingen og de hakkede valnødder.
Samlingen:
På et fad lægges den ene af bundene med den side opad, der har været i kontakt med bagepapiret. Stænk med 4 spsk Baileys, fordel 1/3 af cremen på bunden, drys halvdelen af den hakkede chokolade på og læg så den anden bund ovenpå. Igen med den side opad, der har været i kontakt med bagepapiret. Stænk med 4 spsk. Baileys og fordel nu resten af cremen herover og ned langs siderne på kagen. Drys med resten af chokoladen og stil kagen i køleskabet, hvor den trækker i min 12 timer før den serveres.Ingen kommentarer:

Send en kommentar