søndag den 10. februar 2013

Hjemmelavet æggesalat


Mayonaise salater er de bedste. Når de altså er hjemmelavede, og mayonaisen er hjemmelavet. Her er en helt enkel opskrift på æggesalat.

Til mayonaisen:
1 bæger pasteuriserede æggeblommer
1 spsk Dijonsennep
1 ts hvidvinseddike
1 lille fed knust hvidløg
2 dl rapsolie (ikke koldpresset- det skal være den billige)
½ ts fint salt

Til æggesalaten:
6 hårdkogte æg
½ bundt fintklippet purløg
½-1 ts fint salt
friskkværnet peber

I en lille skål med høje sider puttes æggeblomme, hvidløg, sennep, og hvidvinseddike. Pisk med håndmixer i 45 sekunder og tilsæt derefter olien lidt efter lidt, mens der stadig piskes. Smag til med salt. Pil de hårdkogte æg og hak dem. Put dem i en skål og mix dem med halvdelen af mayonaisen, salt og purløg. Start med kun at tilsætte halvdelen af mayonaisen, da det er forskelligt, hvor fed man kan lide sin æggesalat. Synes du ikke at den er fed nok med halvdelen, så tilsæt mere indtil dine smagsløg er tilfredse. Smag til sidst til med salt og friskkværnet peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar