fredag den 13. september 2013

Ingefær Lemonade


Sidste sommerdrink på altanen. Den er frisk og smager rent af ingefær. Ingefærstrimlerne kan i øvrigt spises og smager fantastisk.




Til 2 l lemonade:


1-1½ dl rørsukker
ca. 75 g frisk ingefær
saften af 3-4 citroner eller 5-6 lime




Skræl ingefæren og høvl den derefter i spåner med en kartoffelskræller. Put spånerne i en kasserolle med sukkeret og 1½ dl vand. Lad det koge op og rør rundt til sukkeret er helt opløst. Sluk for varmen og læg låg på, så det kan stå og trække. Imens presses saften ud af citronerne (eller limefrugterne) og denne hældes ned til ingefær/sukker blandingen efter ca. 10 minutter. Rør rundt og smag efter om sød/syrlig balancen er, som du kan lide den. Når blandingen er kølet helt af, blandes den med iskoldt vand og serveres med en citron eller limeskive samt ingefærstrimlerne. Danskvand fungerer også rigtig godt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar