lørdag den 1. marts 2014

Gateau Marcel - en klassiker


Denne her er min yndlings chokoladekage. Den er helt uden mel og har en intens smag af chokolade. Den består af konfektagtig kagebund med den lækreste chokolademousse på toppen. 
PS: Jeg er holdt op med at bruge pasteuriserede æg til desserter, da Fødevarestyrelsen har sagt ok for brug af rå æg i desserter nu, eftersom Salmonella i æg er så godt som udryddet (se link).
 http://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Pressemeddelelser/Arkiv_2013/Sider/F%C3%B8devarestyrelsen-frar%C3%A5der-ikke-l%C3%A6ngere-brug-af-r%C3%A5-%C3%A6g.aspx.
6 pers:

175 g groft hakket mørk chokolade 70%
175 g smør
4 æg
1 3/4 dl sukker
I en kasserolle smeltes smørret ved lav varme. Lidt af det bruges til at pensle en springform med. Når smørret er smeltet, tilsættes den hakkede chokolade. Der røres rundt og så snart al chokoladen er smeltet, tages kasserollen af varmen. Æggeblommer og æggehvider skilles ad og puttes i hver sin skål. I den med æggeblommerne tilsættes 1 dl sukker og der piskes med el pisker til en luftig æggesnaps. Derefter piskes æggehviderne. Når de er stive, tilsættes 3/4 dl sukker lidt efter lidt under stadig piskning. Den smeltede chokoladeblanding vendes nu i æggeblommerne og når den er jævnt fordelt, vendes æggehviderne heri. Nu har du den lækreste chokolademousse. Hæld lidt over halvdelen af den i den smurte springform og bag kagen i en forvarmet ovn i 20 min ved 165 grader varmluft. Tag kagen ud og lad den køle af. Når den er kølet af fordeles resten af chokolademoussen på toppen som "glasur".

Nedenstående chokolade kan købes i henholdsvis Lidl (Ecuador) og Aldi (Moser Roth) . Kvaliteten er i top og jeg synes klart de slår Valrhona med flere længder - og så koster de kun ca. 15 kr. for 125g. Tro mig, jeg er den største chokoladenørd, jeg kender, og jeg går ikke på kompromis med kvaliteten af chokolade.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar