søndag den 6. april 2014

Mocca-chokolade eclair


De er intet mindre end vidunderlige.

20 stk:

Vandbakkelsesdej:
2 dl vand
1 knivspids salt
2 ts sukker
100 g smør
3 dl mel
3 sammenpiskede æg

Ganache:

200 g hakket mørk 50-70% chokolade
1 ts nescafépulver
1 dl piskefløde
1 dl sødmælk

Creme:
Halvdelen af ovennævnte ganache
flødeskum pisket af 3 dl piskeflødeVandbakkelserne:
I en kasserolle varmes vand, salt, sukker og smør op til smørret er smeltet og det hele er kommet op og koge. Melet røres nu i med et piskeris mens kasserollen stadig står på blusset. Kasserollen tages derefter af blusset og køler lidt af før de sammenpiskede æg røres i lidt ad gangen . Rør grundigt og skrab derefter dejen ned i en frostpose. Klip hul på spidsen af posen, så dejen kan presses ud heraf. På en bageplade beklædt med bagepapir presses dejen nu ud i tykke strimler, så der er 20-25 stk. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-20 min (de skal være jævnt gyldenbrune) og tag dem derefter ud til afkøling. Ovnlågen må ikke åbnes før efter 15 min, da vandbakkelserne ellers kan falde sammen.

Ganache:
I en kasserolle varmes fløde, mælk, chokolade og nescafé ved laveste varme og under konstant omrøring. Når al chokoladen er smeltet og massen er blevet flot blank, tages kasserollen af varmen og 1/3 af ganachen hældes i en frostpose og lægges køligt, men ikke i køleskabet.

Cremen:
Pisk fløden til flødeskum og når den resterende 2/3 ganache er blevet håndvarm, vendes den i flødeskummet til al ganachen er jævnt fordelt. Hæld det på en frostpose.

Samling:
Tag de nu kolde vandbakkelser og klip dem op med en saks, som var de et hotdogbrød. Sprøjt cremen ind i revnen på alle vandbakkelserne og top derefter på "låget" med ganache, der sprøjtes på i en snoet slange.
Serveres gerne med kaffe.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar