søndag den 8. juni 2014

Asiatisk Gulerodssalat med nektariner og frisk koriander


Jeg havde glædet mig helt vildt til at lave denne her salat (ja, så er man godt nok madnørdet), som jeg serverede sammen med pulled pork asian style og jasminris. Det var SÅ godt.

6 pers:

Salaten:
1 kg gulerødder skrællet, kogt og skåret i skiver
5 modne nektariner skåret i mundrette stykker
1 bundt forårsløg skåret i tynde skiver
2 store håndfulde frisk hakket koriander

Dressing:
2 spsk peanutbutter
1 ts Sriracha chili sauce (fås i Fakta)
saft af 1 lime
3 spsk soyasauce
1 fed knust hvidløg
2 spsk super fint hakket, frisk ingefær
2 spsk mørk sesamolie
3 spsk rapsolie/solsikkeolie (ikke koldpresset)

Bland ingredienserne til dressingen i ovennævnte rækkefølge og lad den stå og trække lidt. I mens skrælles gulerødderne og skæres over. Put dem i en gryde med kogende, saltet vand og lad vandet komme op og koge et par min. under låg, hvorefter gryden tages af varmen og gulerødderne trækker under låg i 10 min. De skal være møde, men stadig have bid. Hæld vandet fra og hæld gulerødderne over i et fad, hvor de får lov at køle af, inden de skæres i skiver og blandes med forårsløg og nektariner. Dressingen vendes i og der drysses med frisk hakket koriander.

Kan også serveres som forret til den asiatiske menu.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar