mandag den 23. juni 2014

Hvid chokolademousse med lime


Hvid chokolademousse kan let blive karakterløst, kvalmende og for sødt. Derfor valgte jeg at lave en fusion mellem en limemousse og en hvid chokolademousse. Et lille drys lakridspulver inden servering giver den yderligere karakter.


6 pers:

200 g hakket hvid chokolade
kornene fra 1 stang vanille
½ l piskefløde
1½ dl friskpresset limesaft
6 hele æg
2 dl sukker
8 blade husblas


Serveres med et drys lakridspulver og lidt jordbær.


Hak den hvide chokolade og skrab kornene ud af vanillestangen. Put det i en kasserolle sammen med den halve liter piskefløde og varm forsigtigt op ved lav varme og under konstant omrøring. Lige så snart chokoladen er smeltet, og der ikke længere er nogen klumper at mærke, hældes den hvide chokoladefløde over i en skål som sættes utildækket i køleskabet. Det er vigtigt, at den er utildækket, da der ellers vil danne sig kondensvand, der kan løbe ned i fløden og gøre den umulig at piske til skum senere. Lad nu chokoladefløden blive helt gennemkold (3 timer) inden den piskes til let skum fuldstændig, som ville du piske flødeskum. Pas på ikke at piske for længe, så den bliver for stiv.
Pisk æggene med sukker i 10 min til æggemassen er let og luftig. Læg husblasbladene i en skål med koldt vand til de er helt bløde. Tag dem op af vandet og smelt dem i en skål over vandbad i det vand, der hænger ved. Når de er helt smeltede, tages husblassen af varmen og limesaften røres i. Derefter vendes denne i æggemassen med en dejskraber og til sidst vendes den letpiskede, hvide chokoladeflødeskum i. Sættes på køl i min. 1 time inden servering.


2 kommentarer:

  1. Din opskrift lyder rigtig skøn. Og overvejer at "låne" den til at bruge i en kage. Hvad vil du tro at den passer til i str kage?
    Tak for at du vil dele dine opskrifter :-)

    SvarSlet
  2. Din opskrift lyder rigtig skøn. Og overvejer at "låne" den til at bruge i en kage. Hvad vil du tro at den passer til i str kage?
    Tak for at du vil dele dine opskrifter :-)

    SvarSlet