søndag den 8. juni 2014

Nem og hurtig bærlagkage


Jeg tror alle familier har deres egen lagkageopskrift, der bliver brugt igen og igen til fødselsdage. Hos os er det denne her. Den er nem, den er hurtig, den er frisk og ikke for sød og man er ikke helt kvæstet, når man har spist den.


8 pers:

3 lagkage bunde
+
Jordbærmarmelade/skum:
1 pose frosne jordbær
2-3 dl sukker
3 spsk friskpresset citronsaft
2 spsk Maizena udrørt i 3 spsk koldt vand
+
½ l piskefløde

De frosne bær puttes i en kasserolle sammen med sukkeret og citronsaften. Låg lægges på, og kasserollen varmes langsomt op. Sukkeret hiver saften ud af jordbærrene, som dermed kommer til at koge i egen saft. Lad det simre 15 min og jævn så med Maizena udrørt i vand. Smag til med mere sukker eller mere citronsaft og stil derefter marmeladen til afkøling. Når den er kølet helt ned, blandes den med ½ l piskefløde, der er pisket til skum. Voila! Den skønneste jordbærskum.
+
Mellem lagene:
2 poser frosne hindbær (Giv dem lige en tur i mikroovnen, så alle evt. bakterier er dræbt)
6 spsk flormelis

På toppen fordeles i bakke friske blåbær, jordbær i skiver eller hindbær.

Samles sådan:
Læg en lagkagebund på et rundt kagefad. Ovenpå fordeles 1/3 af hindbærrene. De drysses med 2 spsk flormelis. 1/4 af jordbærskummet fordeles henover bærrene og næste lagkagebund lægges på. 1/3 af hindbærrene fordeles på denne bund og drysses ligeledes med 2 spsk. flormelis og toppes med 1/4 af jordbærskummet, hvorpå den sidste lagkagebund lægges ovenpå, den sidste 1/3 af hindbærrene fordeles på bunden og drysses med 2 spsk flormelis og resten af jorbærskummet (de sidste2/4)  lægges i en stor klat ovenpå og med en dejskraber fordeles jordbærskummet på toppen og ned over siderne ved at trække skummet fra midten og ud over siderne. Til sidst toppes med friske blåbær og kagen sættes i køleskabet og trækker mindst 6 timer før den serveres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar