torsdag den 3. juli 2014

Haricots verts med aspargescreme og smilende æg


Lækkert som lille frokostret eller som én af flere retter, når vegetarerne kommer på besøg.

4 pers

3 store håndfulde friske bønner
1 stor klat smør
salt
4 æg
1 håndfuld hakket frisk persille

Aspargescreme:
1 bundt grønne asparges skåret i mindre stykker
(den trevlede bund skæres fra og kasséres)
1 stor spsk smør
2 dl fløde
salt og friskværnet peber

Bønnerne:
De grønne bønner skylles og enderne "trimmes". I en gryde smeltes en klat smør og heri svitses bønnerne ved lav varme sammen med lidt salt. Efter et minuts tid lægges der låg på gryden og bønnerne svitser lidt videre i 5 minutters tid. Så slukkes der for varmen og bønnerne får lov at stå under låg til de skal serveres.

Æggene:
Læg æggene i en kasserolle. Hæld koldt vand ved så det lige dækker bunden. Lad vandet komme op og koge, skru ned for varmen og lad æggene koge under låg ved svag varme i yderligere 7 min. Tag dem op og overhæld dem med rigeligt koldt vand. Pil dem og skær dem i kvarte.

Aspargescreme:
I en lille gryde smeltes smørret og aspargesne kommes i sammen med salt. Vend lidt rundt i dem med en grydeske og lad dem derpå stå og simre et par min. under låg. Tilsæt fløden og lad den komme op og koge et minuts tid. Hæld det hele i en blender og blend til en ensartet creme, som smages til med salt og peber.

Samling:
Læg de grønne bønner i et fad, læg æggene ovenpå og hæld lidt af aspargescremen ved - resten serveres ved siden af. Drys med den hakkede persille til sidst.


12 kommentarer: