lørdag den 23. maj 2015

Broccolisuppe med kold hollandaise


Jeg fortsætter med de grønne supper. De er nemme, billige og hurtige at lave. Denne her smager desuden forrygende med den let syrlige og fede hollandaise som modspil.


4 pers (som forret)

Broccolisuppe:
1 bundt broccoli skåret i mindre stykker
2 dl sødmælk
2 dl vand
salt og friskkværnet peber

Hollandaise:
½ dl vand
saften af ½-1 citron
150 g smeltet smør
3 æggeblommer
1 dl piskefløde
fint saltHollandaise:
I en kasserolle blandes vand og citronsaft med æggeblommerne. Pisk det godt igennem til det skummer. Lidt ad gangen og med grundig piskning, tilsættes det smeltede smør. Når alt smørret er tilsat, smages til med lidt fint salt. Derpå sættes kasserollen over medium varme på komfuret, og varmes op under konstant piskning. Når det begynder at tykne, (eller du får mistanke om, at det er ved at skille) tilsættes den kolde piskefløde. Pisk til den tykner igen, og tag den da af varmen, og hæld den op i en skål, Smag til med salt og evt. citronsaft, hvorefter den sættes på køl i et par timer.
Jeg indrømmer, at det ikke er en klassisk hollandaise, da den også indeholder fløde. Jeg kan bare godt lide, at få syrligheden knækket lidt med fløden.

Broccolisuppe:
Hæld vand og sødmælk i en gryde. Få det op at koge, og tilsæt broccoli og salt. Lad det hele koge ca. 5 minutter og hæld derefter det meste af vandmælken fra i en kande. Put broccolien i en blender, og blend, til massen er glat og fin. Tilsæt vandmælken til suppen har den tykkelse, du gerne vil have. Smag om der skal mere salt i, og fordel den derefter i 4 dybe tallerkener. I midten placeres en god klat af den kolde hollandaise.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar