søndag den 10. maj 2015

Svampelasagne med grønkål


En hurtig og nem måde at få lasagne på. Kan bruges som tilbehør eller i sig selv udgøre en hovedret, hvis man vil have en kødfri dag.


4 pers.

1 pakke friske lasagneplader
1 bundt forårsløg groft hakket
2 bakker brune champignon
eller portobellosvampe skåret i små stykker
4 dl piskefløde
1 dl sødmælk
2 store håndfulde hakket frisk grønkål
200 g cherry tomater skåret i små stykker
75 g friskrevet parmesan
lidt olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber



Svits forårsløgene på en pande i olivenolien. Når de begynder at blive lidt gennemsigtige tilsættes svampene sammen med et godt drys salt. Rod godt rundt i det, til svampene begynder at "vande". Når det hele er godt slattent, tilsættes fløde, mælk og grønkål. Lad det stå og koge lidt ind og smag så til med salt og friskkværnet peber. Derpå tages panden af varmen og 1/4 del af fyldet fordeles i bunden af et ildfast fad. Fordel 1/4 af tomaterne herpå sammen med et godt drys parmesan. Læg et lag lasagneplader over og fordel endnu 1/4 af svampefyldet på sammen med 1/4 af tomaterne og et godt drys parmesan. Fortsæt sådan, i det du sørger for, at der er et lag svampefyld med tomater og parmesan øverst til sidst. Bages i ovnen ved 170 C varmluft i 25 min. Derpå sættes den til at hvile under et stykke staniol med et viskestykke over i 15 min. før den serveres.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar