fredag den 12. juni 2015

Hurtig kartoffelsalat med rygeost


Dette er en hurtig, nem og fedtfattig udgave af kartoffelsalat med en ganske pikant smag af rygeost.


4 pers:


ca. 1 kilo kogte nye kartofler med skræl
200 g rygeost
50 g cremefraiche 38%
1 bdt. grønne aparges, brækket i mindre stykker
og den trevlede bund kasseret
1 par håndfulde cherry tomater skåret i kvarte
1 spsk smør til dampning af aspargesne
1 håndfuld fint hakket citrontimian
1 håndfuld fint hakket purløg
salt og friskkværnet peber




Kog kartoflerne og lad dem køle en smule af inden du skærer dem i stykker og blander dem i et fad med rygeosten, der er blevet rørt sammen med cremefraichen.  I en gryde smeltes nu smør og de grønne asparges kommes heri. Drys med salt og kom låg på. Rør af og til, og læg så låg på igen. Når de er møre (efter ca. 5 min.) hældes de og tomaterne over kartoffelfadet, og blandes heri med løs hånd. Drys med salt, peber, citrontimian og purløg og server den som frokostret eller tilbehør til kød eller fisk.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar